Cuvânt înainte

În loc de curriculum.

După cei 40 de ani de activitate ca actor profesionist, nu cred că mai contează cele peste 1000 de reprezentații de teatru Bucureștean, 10 filme, zeci de apariții TV, încă vre-o mie de spectacole în țară și în străinătate în care am jucat, dacă admiratorii mei încă mă mai strigă: “d-l Tudor, d-l Doru, d-l Mălaeru și chiar d-l Albulescu !”

Este evident că dacă în 40 de ani de carieră, nu am reușit să mă numesc pentru spectatorii mei, Radu Gheorghe, nu voi reuși nici de acum înainte să conving pe cineva, pe oricine, de ce mare actor am fost, sunt, sau voi fi, doar înșirând numele pieselor și filmelor și rolurilor pe care le-am interpretat de-a lungul vieții mele de actor.

Asa că, vă rog, dati-mi voie ca acum, cu putin timp înaintea vârstei de pensionare să prezint o pagină goală în locul unui curriculum vitae încărcat !

Vă rog citiți-o cu atentie până la capăt și imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă m-aș fi născut în America !? Dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, să fim realiști și să ne mulțumim cu ce avem, adică, NIMIC !

Clipa a trecut, spectacolul s-a terminat, spectatorii s-au distrat și au plecat acasă fericiți ! Mâine vor viziona o altă piesă cu alți actori.

În definitiv, ei actorii, doar interpretează niște roluri ! Sunt simpli “prestatari de servicii” artistice ! După servici, ei ies frumos din costume și din pielea personajelor pe care le-au jucat și se duc frumușel să bea o votcă pentru a spăla păcatele personajelor pe care le-au interpretat. Pe urmă pleacă relativ liniștiți către casă pentru a se odihni.
Pe care actor să-l ții minte mai întâi ? Sunt câteva sute încă, din actorii vechi, apoi câteva generații de …aur, pe urmă generația de actori care a promis foarte mult, generația care…”are”… și mai nou generații sau promoții de sute de actori în fiecare an, care-și așteaptă și își reclamă dreptul la…nume !

Cu atâția actori tineri și atâtea (de fapt toate) teatrele cu posturile blocate, cred că rolul meu nu poate fi decât acela de a mă da la oparte să le fac loc lor, în caz că-i va mai primi cineva..
Asa că, e mult mai corect să las pagina goală în locul dedicat curiculum-ului.

Vă mulțumesc !
Al d-voastră umil servitor. Actorul “ăla”…cum il cheamă dragă !!!???